Startuj z nami!

www.szkolnictwo.pl

praca, nauka, rozrywka....

mapa polskich szkół
Nauka Nauka
Uczelnie Uczelnie
Mój profil / Znajomi Mój profil/Znajomi
Poczta Poczta/Dokumenty
Przewodnik Przewodnik
Nauka Konkurs
uczelnie

zamów reklamę
zobacz szczegóły
uczelnie

technik technologii żywności

Zajmuje się opracowywaniem nowych produktów żywnościowych i technologii. Organizuje i nadzoruje proces produkcji produktów żywnościowych na powierzonym im odcinku produkcji. Może zajmować się również świadczeniem pomocy technicznej związanej z badaniami w zakresie nowoczesnych technik i technologii oraz opracowywaniem nowych asortymentów produktów żywnościowych.

Przedmioty zawodowe
podstawy działalności przedsiębiorstwa spożywczego, maszyny i urządzenia stosowane w przemyśle spożywczym, procesy technologiczne w przetwórstwie spożywczym, technologia przetwórstwa spożywczego, analiza żywności w przetwórstwie spożywczym, technologia przetwórstwa mleczarskiego, podstawy przedsiębiorczości

Nauka kierunku w wybranym województwie:

technik
  technologii żywności DOLNOŚLĄSKIE

technik
  technologii żywności KUJAWSKO-POMORSKIE

technik
  technologii żywności LUBELSKIE

technik
  technologii żywności LUBUSKIE

technik
  technologii żywności ŁÓDZKIE

technik
  technologii żywności MAŁOPOLSKIE

technik
  technologii żywności MAZOWIECKIE

technik
  technologii żywności OPOLSKIE

technik
  technologii żywności PODKARPACKIE

technik
  technologii żywności PODLASKIE

technik
  technologii żywności POMORSKIE

technik
  technologii żywności ŚLĄSKIE

technik
  technologii żywności ŚWIĘTOKRZYSKIE

technik
  technologii żywności WARMIŃSKO-MAZURSKIE

technik
  technologii żywności WIELKOPOLSKIE

technik
  technologii żywności ZACHODNIOPOMORSKIE





Zachodniopomorskie Pomorskie Warmińsko-Mazurskie Podlaskie Mazowieckie Lubelskie Kujawsko-Pomorskie Wielkopolskie Lubuskie Łódzkie Świętokrzyskie Podkarpackie Małopolskie Śląskie Opolskie Dolnośląskie